Shoot in Noord Frankrijk met Maureen Wambui.

ALL PICTURES & TEXT COPYRIGHT JOERI PEETERS! NO SHARING WITHOUT MY PERMISSION!

Op 5 augustus 2017 hielden we een shoot met finaliste Top Model Belgium 2018 Maureen Wambui. Ik had haar leren kennen tijdens de selectie bij Top Model Belgium 2018 in Mons. Ik heb haar mijn naamkaartje gegeven en enkele maanden later contacteerde ze me voor een shoot. Van het één kwam het ander en we hebben verschillende foto sessies gedaan tot in Sardinië toe.

Onze styliste Erika Bùs wist een heel mooie plek in het noorden van Frankrijk die ik op haar vraag hier niet zal delen. We lieten Erika betreft de styling volledig haar gang gaan. Ik had Erika gevraagd om een rood kleed met lange sleep dat we zouden laten wapperen. Het rode kleed dat Maureen aan heeft op de eerste foto is een ontwerp van Erika en het staat haar voorbeeldig! Ik zie heel graag rood op een foto. Om de één of andere reden werkt dit voor mij altijd.

We pikten met onze mobilhome Erika op in Antwerpen en vertrokken richting Frankrijk naar een heel mooi plaatsje aan de kust. Zoals gezegd zal ik dit niet delen dus gelieve mij ook niet naar de plaats te vragen.

Eens toegekomen ging ik op verkenning en daar brak mijn linkse voet nog voor de foto shoot begon en kneusde mijn rechtse voet nogmaals (enkele weken voordien in Sardinië gebeurde hetzelfde). Resultaat: 7 weken platte rust! Ik ga hier niet verder op ingaan maar het was voor mij een heel moeilijke periode. Dat ik uren heb moeten wachten op spoed laat ik nog in het midden.

Omdat we alles hadden voorbereid wou ik Erika en Maureen niet in de steek laten en heb ik toch enkele uren kunnen shooten! Eerst nog staand maar vanwege de pijn was ik genoodzaakt zittend te fotograferen op mijn roze bankje dat ik altijd meeneem! Er was buiten roze gewoon op dat moment geen andere kleur beschikbaar. Het valt in elke geval op.

Mijn vrouw Nancy heeft die dag kilometers gelopen. Ze was de volgende dag doodop.

Het weer was ideaal. Misschien wat fris maar we genoten van de zon, wolken en wind. Net wat we nodig hadden. Ik koos een vaste plek want verplaatsen ging niet meer. Normaal verplaats ik mij tijdens zo een shoot regelmatig zodat ik het model steeds vanuit een ander standpunt fotografeer met verschillende objectieven (lenzen). Zulke foto’s worden meestal genomen met natuurlijk licht, tegen de zon in en worden er reflectieschermen gebruikt om het model extra te belichten. Ik combineer echter graag natuurlijk licht met flitslicht. Om in daglicht te kunnen fotograferen met flitslicht met een kleine diafragmawaarde (dus met grote opening b.v. F2.8) ben je verplicht om kleinere sluitersnelheden te gebruiken. Standaard gaat een flits tot 1/200 van een seconde. Gelukkig hebben de fabrikanten hier iets op gevonden: HSS. High Speed Sync. Hiermee kan je flitsen met een sluitersnelheid tot 1/8000 ste! Met andere woorden heb je volledige controle over het licht. Je kan met de juiste opstelling en instelling zelfs overdag de nacht simuleren. Om te fotograferen met een kleine sluitersnelheid (b.v. + 1/2000) heb je echter een sterke flash nodig en het vreet batterijen. Ik heb hier 1 flash gebruikt van 600W, soms op full power.

Voor deze shoot heb ik gewoon een langwerpige lichtvormer gebruikt. (cone vorm). De instellingen op de camera voor foto met rood kleed: 1/1600, ISO 100, F5.0 op 89mm met de Sony 70-200 F4. Merk ook in de foto de kleuren op: RGB.

 

Alle foto’s MUA: Nancy Vrancken, Designer/styliste: Erika Bùs.

 

1/1600, F4, ISO 100, 198mm. (Sony 70-200 F4)

1/1600, F5.0, ISO 100, 145mm. (roze blaadjes zijn achteraf in photoshop toegevoegd) (Sony 70-200 F4)

1/2000, F4.0, ISO 100, 96mm (Sony 70-200 F4)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: ALL PICTURES COPYRIGHT JOERI PEETERS!
%d bloggers liken dit: