Shoot met Zoë Coekaerts

Zoë kennen we al een tijdje en om eerlijk te zijn woont ze bijna om de hoek. Ik heb haar toevallig opgemerkt op Facebook en ik vond dat ze een speciale uitstraling had en die heeft ze nog steeds. Vooral haar doordringende ogen doen het voor mij. Ze heeft de perfecte maten en heeft dat tikkeltje rebelse en dat mag wel bij een model om er bovenuit te steken. Toen we met Maureen gingen shooten in Frankrijk (zie deze blog) had onze styliste Erika Bùs enkele kledingstukken bij die in deze reeks gebruikt zijn. Daar kwamen we samen op het idee om een 60’s shoot te doen omdat Nancy de kledij best leuk vond. Zoë leek ons het geschikt model en ze heeft het voortreffelijk gedaan! Zoë heeft trouwens ook meegedaan aan Top Model Belgium 2018 en is net als Maureen tot in de finale geraakt. Een hele prestatie! Beiden doen nu modellenwerk.

Omdat je als fotograaf toch moet voorkomen om gewoon klakkeloos te kopiëren wat iemand anders al gedaan heeft probeer ik er een aparte “touch” aan te geven en ik ben van mening dat ons dat gelukt is.

Gelukkig was Zoë’s haar purper geverfd. Eerst stond ik er een beetje twijfelachtig tegenover (ik had het nog niet gezien) maar uiteindelijk vind ik Zoë er prachtig mee staan en ze hebben zeker en vast mee het eindresultaat bepaald van deze shoot. Als achtergrond koos ik dus op sommige foto’s Zoë’s haarkleur vanuit creatief oogpunt.

De rode draad, (of moet ik zwart/witte zeggen) door heel de shoot zijn Zoë’s mouwen. Hier laat ik Erika haar gang gaan. Enkel als ik of mijn vrouw het echt niet goed vind dan zullen we dit met haar communiceren. Ik kan niet genoeg herhalen dat fotografie teamwork is.

De foto waar Zoë in deze houding plaats neemt was eigenlijk niet echt gepland maar soms heb je als fotograaf voor of tijdens de shoot plots een idee. Wat als ik dat eens probeer? Voor deze foto wilde ik vooral symmetrie en een doordringende blik  zien. Ik wilde ook voldoende purper op de foto dus vroeg naar beneden te kijken en de armen op de benen te leggen en fotografeerde vanuit een laag standpunt met mijn Sony A7R2 met Sony 55mm 1.8 objectief. Je probeert als fotograaf ook te letten dat er voldoende negatieve ruimte is wat eigenlijk niet meer betekent als “openingen”. Zie b.v. de kleine driehoekjes onder de oksels. Het is voor mij een sterke foto ondanks dat er buiten de huidskleur, het purperen haar en de roze nagellak er geen andere kleur inzit.

Nancy verzorgde zoals steeds de make-up en ik vertrouw haar volledig. Ze werkt perfectionistisch, heeft een heel vaste hand maar ze is ook mijn rechter hand. Ze let op details die ik soms zelf niet zie en begrijpt en leest perfect wat ik ga doen.

Deze foto behoort ook tot mijn top 3 omdat ik vind dat het plaatje volledig klopt. The digital Purple 60’s!

 

Zoals in de volgende foto werden sommige spieren serieus uitgerekt en op de proef gesteld.

 

Daarna ben ik nog creatiever gegaan door een 14mm objectief (Samyang) te gebruiken. 14mm objectieven worden vooral gebruikt voor architectuur en landschap maar eigenlijk nooit voor portret fotografie. De reden is simpel. Zo’n net geen fish eye objectieven hebben de eigenschap vooral de delen buiten het centrum van de foto sterk te vervormen en net hier heb ik gebruik van gemaakt. Alles is proportioneel niet volgens het boekje maar het maakt de foto met de achteraf ge-photoshopte achtergrond wel best cool. Benen worden plot veel langer. Youtube maar eens naar Deee-Lite – Groove Is In The Heart (Video Version) In deze “mood” zat ik.

 

 

Onze kat James kwam ook een kijkje nemen en omdat hij zwart/wit is past hij perfect in het concept.

Ik vind de foto sterk omdat ze beiden in een andere richting kijken. Zwart/Wit is een keuze die ik vrij vlug maak tijdens het post processen in Photoshop. Zwart/Wit is makkelijker in vergelijking met kleurfoto’s omdat er minder factoren komen bij kijken maar voor mij is het steeds een bewuste keuze en niet omdat ik de kleuren niet in orde krijg.

De laatste foto heeft natuurlijk vanwege de open decolleté, houding en spannende broek iets sexy. Erika Bùs heeft mooi werk geleverd.

 Het was een toffe dag en we gaan zeker nog met Zoë shooten. Ze is 18 jaar, beschikt de nodige lengte en maten en is heel plichtbewust zodat je op haar altijd kan rekenen.
Joeri Peeters

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: ALL PICTURES COPYRIGHT JOERI PEETERS!
%d bloggers liken dit: