Nieuwe Tamron 28-75mm-f28-di-iii-rxd voor Sony E-mount binnenkort beschikbaar!

ALL PICTURES (except where written) & TEXT COPYRIGHT JOERI PEETERS! NO SHARING WITHOUT MY PERMISSION!

Naar alle verwachting zal de firma Tamron eind mei 2018 zijn eerste Full Frame lens voor de Sony Alpha 7 en 9 reeks met e-mount vattting op de markt brengen. Zonet zijn de verkoopprijzen bekent gemaakt en deze zijn heel aanlokkelijk! 800 Euro voor een 28-75 2.8 objectief?

Sony heeft met de 24-70 GM 2.8 een superieure zoom lens uitgebracht. 24-70 is zowat de meest gebruikte zoom lens en is daarom voor fabrikanten heel belangrijk dat ze een goed product kunnen afleveren. De Sony versie kost echter meer als het dubbele, 2200 Euro. Je kan begrijpen dat elke Sony systeemcamera gebruiker met argusogen deze lens op de voet volgt. Ik ook.

Alhoewel ik voornamelijk met prime lenzen fotografeer vanwege het kwaliteitsverschil zou een 28-75 toch af en toe van pas komen. Ik denk dan vooral aan concerten maar ook in de portret fotografie.

Op forums word al druk gediscussieerd over de brandpunt afstand. Waarom 28 mm  en geen 24 mm? Simpel, ze kunnen zo de lens kleiner en lichter maken. Ideaal. Je zal soms die 4 mm missen maar algemeen is een lens vanaf 28 mm ook heel bruikbaar. Het is nu vooral wachten op de eerste testresultaten. De eerste foto’s die her en der op het internet te downloaden zijn laten in elk geval zien dat de lens behoorlijk goed is. Deze lens zou wel eens al zoete broodjes kunnen verkopen.

Meer info van zodra ik ze aangeschaft heb.

Foto: copyright Tamron.

 

Joeri Peeters

 

 

 

2 gedachten over “Nieuwe Tamron 28-75mm-f28-di-iii-rxd voor Sony E-mount binnenkort beschikbaar!

 • mei 13, 2018 om 6:57 pm
  Permalink

  Kan je een FF lens ook gebruiken op een erop sensor? Wat is het nadeel / voordeel?

  Beantwoorden
 • mei 13, 2018 om 7:58 pm
  Permalink

  Ja. Gewoon de brandpuntsafstand vermenigvuldigen x1.5
  In het geval van deze lens. Groter zoom bereik maar geen breedhoek meer. Deze lens heeft echter geen interne beeldstabilisatie.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: ALL PICTURES COPYRIGHT JOERI PEETERS!
%d bloggers liken dit: