De Jinbei BM-230 boom set

ALL PICTURES (except where written) & TEXT COPYRIGHT JOERI PEETERS! NO SHARING WITHOUT MY PERMISSION!

Van zodra je in een studio gebruik zal maken van grote flitsers zal je al vlug merken dat lichte statieven niet meer volstaan. Zeker als je zoals ik flitsers gebruikt met een ingebouwde batterij. Je moet uiteindelijk zorgen dat de shoot veilig verloopt en een “arm” van het statief niet plots afbreekt en met inhoud op het model belandt.

Het Italiaanse merk Manfrotto zijn al jaar en dag gekend voor hun kwaliteit en zelf bezit ik nog een driebeen statief dat ik 25 jaar geleden kocht.

Maar zoals met alles brengen de Chinezen hun varianten op de markt en met de Jinbei BM-230 zijn ze er in geslaagd om tegen een heel betaalbare prijs (maximum 300 Euro!) een “boom set” op de markt te brengen. Niet verwonderlijk dat deze bijna overal is uitverkocht. Ik heb het nu enkele maanden in gebruik en ben heel tevreden van deze aankoop. Het is van degelijke kwaliteit en kan probleemloos een HD600II met een grote softbox aan zonder enigszins door te buigen met volledig uitgeschoven stand. Met het draaiwiel op het einde, door middel van kantwielen kan je de richting van het licht aanpassen. Het bijgeleverde zandzakje met drie openingen hang je ofwel op de arm zelf of achteraan. Je koopt best nog extra zandzakjes die je onderaan plaatst om nog meer stabiliteit te garanderen.

Een negatief punt is dat de Jinbei BM-230 geen luchtvering of spiraalvering intern heeft. Van zodra de flash en softbox gemonteerd is en je wil het statief hoger of lager zetten zal je toch enige kracht moeten uitoefenen. Het is echter wel doenbaar maar ik vermeld het toch even.

Ben je dus op zoek naar een betaalbaar “boom set” kan ik alvast deze BM-230 aanraden.

Jinbei BM-230

Foto’s copyright Jinbei!

 

Wielen worden meegeleverd. Contragewicht op de arm.

Met contra gewicht achteraan.

Kantwiel  vooraan.

 

Joeri Peeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: ALL PICTURES COPYRIGHT JOERI PEETERS!
%d bloggers liken dit: