Shoot met Zoe Brunet (1ste eredame Miss België 2018)

ALL PICTURES (except where written) & TEXT COPYRIGHT JOERI PEETERS! NO SHARING WITHOUT MY PERMISSION!

Zaterdag 20/08 hadden we een shoot met de mooie Zoe Brunet, eerste eredame Miss België 2018 op het domein van de citadel van Namen. Als ik mag kiezen tussen fotografie in de studio of op locatie dan is de keuze snel gemaakt. Van creatief standpunt gezien biedt fotograferen op locatie gewoon meer mogelijkheden. Er leeft meer en de foto krijgt meer “punch”. De combinatie van model, licht, kleur en omgeving geven naar mijn mening dat beetje extra! De meeste modellen gaan ook liever shooten op locatie i.p.v. in een studio.

Zoe zorgde zelf voor de kledij en accessoires. De jurkjes waren beeldmooi en passen haar voorbeeldig. De keuze van oorbellen maakte het geheel af. Zoe is een buitengewone mooie verschijning, absoluut. Mijn vrouw Nancy die uitstekend MUA werk leverde, deelde dezelfde mening.We hadden dit zelfde gevoel ook bij Dhenia Covens. Ook een beeldmooie vrouw.

Tijdens het shooten straalde Zoe heel veel rust uit en poseerde ze zeer naturel. Niets leek gemaakt. Top van de bovenste plank! Je ziet gewoon dat Zoe shooten leuk vindt en dat zie je op de foto’s.

Wanneer je op locatie in open lucht fotografeert ben je afhankelijk bent van verschillende factoren. Een regenbui tussendoor kan maar een felle wind heb je liever niet. Gelukkig viel de aanwezige wind in Namen mee maar soms vloog (of moet ik sierde zeggen) de mooie haardos van Zoe naar alle richtingen zoals je kan zien op het filmpje.

 

Ik fotografeer steeds tegen de zon in en omdat ik niet volledig afhankelijk wil zijn van het aanwezige licht fotografeer ik bijna altijd met flitslicht!

Je hebt echter voor fotografie met een kleine sluitersnelheid en klein diafragma een krachtige flits nodig. Met een standaard flitsje zal dit niet lukken. Ik gebruikte voor deze shoot mijn nieuwe Godox AD600Pro, een 600W flits met de standaard reflector en een andere lichtvormer dat het licht iets meer bundelt (zie foto onderaan). Met de optionele grid kan je zo licht sturen onder een hoek van b.v. 30 graden. Je verliest dan echter wel minstens 1 stop aan licht. (een stop is een verdubbeling of halvering van het licht). Ik werk heel graag met deze combinatie.

 

Je kan de AD600 Pro flits in TTL mode gebruiken maar ze ondersteunt ook HSS.  Ik prefereer bijna altijd om volledig manueel te gaan om zo volledig controle te krijgen over het licht.

De meeste foto’s zijn gefotografeerd op F2.8 – F4 met een sluitersnelheid van +/- 1/4000 ste. High Speed Sync (HSS) dus. Enkele foto’s zijn genomen met natuurlijk licht.

Ik hecht heel veel belang aan de kwaliteit van foto’s. Uiteraard is de inhoud van een foto het allerbelangrijkste maar met een 42 Megapixel fototoestel fotograferen met de standaard kit lens is zoals rijden op een formule 1 circuit met een Dacia. Het lukt wel maar het resultaat is navenant.

Daarom kies ik vooral voor het gebruik van prime lenzen. Onlangs schafte ik mij de Sony G FE 24-105 F4 aan. Dit is populaire zoom lens van Sony. Wanneer ik achteraf de foto’s bewerkte  in Capture one en photoshop viel het mijn zelf niet direct op dat ik met een Zoom lens gefotografeerd had. Zo goed is ze!

De 24-105 is een schitterende lens van Sony voor de Alpha 7 en 9 reeks en kan ik iedereen aanbevelen. De overige lenzen die ik gebruikte was de Sony G 90mm macro, Samyang 135 mm F2 en Sony/Zeiss 55mm 1.8.

Geniet mee van de mooie Zoe Brunet.

Gebruikte Hardware:

Sony A7R2 42 Megapixel , Sony G FE 24-105, Sony/Zeiss 55mm 1.8, Samyang 135mm 2.0, Godox AD600Pro.

Gebruikte Software:

RAW bewerkt in Phase One Capture One 11 Pro

Photoshop CC

Final touch in DXO Filmpack

Color Proofing & export in Capture One Pro 11.

 

 

 

Joeri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: ALL PICTURES COPYRIGHT JOERI PEETERS!
%d bloggers liken dit: